Høsten 2002.
Medio august 2002

Høsten er kommet i hus, og det var jo i den sammenhæng en nem høst.  Vandprocenten var dog ikke helt i orden, så blæserne har kørt med kold luft i lagrene.

Mængderne er under sidste års niveau, som for vores vedkomne var rigtig god, men alt andet lige er det ok..

Der ligger nu på lager:

                             Økologisk vårbyg  ca 850 tdr

                 2. års omlægnings vinter triticale  ca 300 tdr.

Jeg vi, i lighed med sidste års høst, forsøge at sælge direkte til landmand som vil foder det op.  Mit salg til en jysk landmand her i foråret var en god og problemfri løsning som jeg håber at kunne gentage.

At høsten er i hus er overdrevet en smule, Lupinerne skal  først høsten ind i september, før er de ikke modne, og så er det en omlægningsafgrøde.

Halm til halmfyret er i hus lige som halm til strøelse for heste og kreatur.  Fodringen af dyrene vil igen i år hovedsageligt blive baseret på wrappet kløvergræs samt wrappet vikke – byg, med lidt valset kerne som tilskud. Hertil naturligvis mineraler og vitaminer.

Lige nu står grøntgødskningen i marken i form af kløver udlæg.  Markerne var ikke så pæne i år hvad angår ukrudt (mildt sagt, og kan anes på billedet) så der skal her lægges en effektiv strategi.

D. 4.september blev Lupinerne høstet, og det blev en flot ren afgrøde. Den virkede moden og tør, selvom det var tidligere end det normale modningstidspunkt. Men alt er jo før ved det i år.  Mængdemæssigt er det i noget i underkanten, men striglingen i foråret var også meget hård ved afgrøden nogle steder.

 

 

 

 

 

Lupinen Blomster 

Og så er Kasper taget på praktik ophold  nord for Malta,  Montana USA på en 12.000 Ha farm med ager brug og kreatur, med jord ind i Canada. (De har nøgle til bommen). Lige nu har de travlt med høsten som først modner nu.   Vejrudsigten for Malta kan ses her: 

http://www.weather.com/weather/local/59538?whatprefs=

Luftfoto af hvor Kasper bor i Montana:

http://terraserver.homeadvisor.msn.com/image.aspx?t=1&s=11&x=719&y=13474&z=13&w=2

Der kan zoomes ind og ud samt panoreres på denne site.

Slagelse Tekniske skole Selandia Miljø teknikker udarbejder miljø projekt på Minnislyst.

 

Husk at klikke af ved metric visning.

De tidligere nyheder:                     april 2002

januar 2002

efterår 2001

                                                          sommer 2001

"Minnislyst"  .august 2002.   Jes